Kedves látogató! Az utóbbi pár hónapban a Web 4 blogok működését, frissülését, aktualitását figyelve láttuk, hogy az oldalon történő aktivitás egyre kisebb, így szomorúan bár, de úgy döntöttünk, hogy nem üzemeltetjük tovább. Részletek itt.

Megjelent az áprilisi FourFourTwo!

2012-03-09 08:53:00 - Christos

Az Arsenal holland gólvágója művészcsaládból érkezett, de az ecset helyett a futball művésze lett - a familia nagy-nagy bánatára

Megjelent a huszonötödik lapszám

 

Címlap 

 

A címlapember Robert van Persie, az Arsenal-család feketebáránya, aki tovább szeretne lépni, s hogy ez sikerülhet-e, azzal foglalkozik a hatoldalas exkluzív címlapsztori.

 

Robin van Persie

 

Ugyancsak hatoldalas exkluzív interjút adott lapunknak Gera Zoltán, a magyar válogatott lábadozó csapatkapitánya, aki „Pacekba” válaszolt az olvasók legdurvább kérdéseire is. Bizony, a magyar FFT stábja egyáltalán nem lazsált a jubileumi lapszám készítésekor sem.

 

Gera Zoltán

 

Pintér Ádámmal kinyittattuk a „frigóját”, „Kölcsönjátékosnak” hívtuk Knézy Jenőt, a DigiSport jegyzetírója a Fabio Capello megfutamodásáról értekezik „Zizilaborban” vizsgáltuk, hogy mennyire őrült az újra csúcsformába lendülő Szalai Ádám, aki bevallotta, hogy ennél „hülyébb” cikket még sosem írtak róla, Váczi Zoltit Vácról faggattuk és viszont, egy nyugdíjas bányalakatosnak köszönhetően 9–9 -re egyenlítettek a szurkolók a mindent eldöntő utolsó kör előtt a szurkolók vs. játékosok csatában. Pobuda Alfréd a jégre csalta Paulo Sousát, a Puskás Intézettől 30 éves képet kaptunk Port Szaídról, amikor még béke honolt a stadionban, Omár Kalifa, az FFT egyiptomi főszerkesztője pedig a múlt hónapi vérengzés megrázó történetét írta meg magyar kollégái felkérésére.

Détári Lajos Dallasból küldött képeslapot az olvasóknak, míg Mexikóból gyászhír érkezett: 91 évesen elment a mexikói futball történetének legsikeresebb edzője, Fekete Árpád.

A 60 másodperces dossziéban a visszavonuló Thierry Henry pályafutását elemezzük egy percben, megidézzük a top 10 futballszellemet, Bognár György mesél a meccsekről, amelyek megváltoztatták az életét. Berki Krisztiántól, Tóth Norberttől, Tiber Lacától és Lipcsei Bettától is azt kérdeztük: Szőke vagy barna? Borókai Gábor az újjáindítandó Közép-Európai Kupáról írt jegyzetet, , Ch. Gáll András a 94 éves balszélsővel, Gyetvai Lászlóval készített interjút, L. Pap István a legendás Kocsis Sándor tervezett újratemetése kapcsán állította össze, melyeik Aranycsapat-hős, merre nyugszik, a legendás grundok közül most egy miskolci játékosgyárat térképeztünk föl, új, főzős rovatunkban Puhl Sándor készítette el kedvenc paprikás csirkéjét a Symbolban, a Harmadik félidő kamerái előtt, „Tehetséggyanúsnak a Fradi 16 éves kapusát, Ordasi Gergőt találták szakértőink, s elindult a Bozsik-program helyszíneit bemutató új sorozatunk, a Hazai pálya extra című rovat is a „Fociakadémia” szekcióban, ahol most többek között Yaya Touré szakmai tanácsai olvashatók a középpályásjátékról, Phil Jones pedig a védőknek ad okos tanácsokat.

Bemutatjuk a szalvétát, amelyre Messi első szerződését aláírta a Barcelonához, a „Dressztesztben” Esterházy Márton az AEK egykori és mai mezét elemzi, és megvizsgáljuk a Hagi Akadémia és a Puma Hagi arcképével díszített dresszét is. A „Focis melók” főszereplője Németh János, aki intézőként harminc éve szolgálja a Videotont. Bemutatjuk a foci grafikusának szellemes munkáit és egy csaknem ötven éves könyvet a Fradi 1965-ös amerikai túrájáról. Karikaturistáinkat a videobíró intézménye ihlette meg, és folytatjuk a küzdelmet, az internetes szerencsejátékok hazai szabályozásáért is.

A nagyra törő európai klubokat bemutató sorozatunkban Eto’o és Roberto Carlos Anzsija kerül sorra: exkluzív riport Európa legveszélyesebb városából, Mahacskalából.

 

Mahacskala

 

Négyoldalas szakmai elemzés arról, miként tűnik el a becsúszás a futballból és hat oldalon arról, milyen őrültségekre képesek a szurkolók kedvenc csapatukért, amely olyankor „pillanatnyilag jó ötletnek tűnik”. Sör és foci hosszú, elválaszthatatlan történelme Angliából nézve egy parádés elemzésben, lenyűgöző fotókkal, és előkerül egy újabb „Döglött akta” Veszprémi Linda irattárából abból az időből, amikor Daiele Massaro a Pécsi Munkáshoz készült szerződni…

Következik a magazin talán leginkább megrázó és legizgalmasabb története Weisz Árpádról, aki háromszor nyerte meg csapataival az olasz bajnokságot, a Bologna történetének legsikeresebb edzője, aki családjával együtt Auschwitzban végezte, s akit hosszú időre elfelejtettek, de nemrég könyv jelent meg róla Olaszországban.

 

Weisz Árpád

 

Interjú Jérome Boatenggel, Hamti Altintop Puskás-díjas gólja German Aczel rajzán, „Du ju szpík futball?”, „A srác egy kicsit őrült”, a Crvena zvezda „mesterhármasa”, a Monaco „Klubháza”, napló arról, miként veszíti el a józan eszét végleg a zseniális Ronaldinho, Minarik Ede békéscsabai emlékezetes látogatása.

Megújult a fantasztikus FourFourTwoShop, ismét toborozunk a Man United nyári focitáborába, s csattanóként Csank János elképesztő tizenegyét böngészheti „Az én csapatom” rovatban.

Elképesztő mennyiségű és minőségű olvasnivalóval a magyar FourFourTwo 25. lapszáma: Ezúttal is „Csak a foci számít” 130 oldalon át.

Szöllősi György, főszerkesztő

 

Engem meggyőztetek! Előfizetek a FourFourTwo magazinra vagy a digitális FourFourTwo-ra.

Kommentek száma: 0Címkék: FourFourTwo, Gera Zoltán, Mahacskala, Robin van Persie

Webring:

Kommentek

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!